Majoittuminen Kallela-mökissä

Tiedustelut Kallela-mökistä suoraan 040 412 7776 Ukka Matinpoika Santala tai 040 573 9251 Pirjo Santala.


Kallelan mökille ovat monet menettäneet sydämensä niiden reilun kahdenkymmenen vuoden aikana, jotka tämä Naruskajoen rannalla sijaitseva kuuden tuuman sahahirrestä aikanaan veistetty mökki on palvellut vuokrakäytössä. Mökille pääsee ympärivuotisesti ajamaan autolla pihaan asti, koska tietä pidetään auki toistametrin hankienkin aikaan.

Kallelan hirsimökin petipaikkojen lukumäärä on seitsemän. Kokonaisneliömäärä 75 neliötä riittää tilapäisjärjestelyin hiukan isommallekin porukalle, jos sopu sijaa antaa.

Kallelassa on tupakeittiö toisessa talon päädyssä ja iso makuuhuone toisessa. Niiden välissä on saunan pukuhuone, josta pääsee sisävesivessan kautta saunaan, joka on tietenkin puulämmitteinen. Ei kovin iso, mutta kolme aikuista mahtuu lauteelle. Sauna on uusittu kokonaan kevään 2020 aikana. Siellä on lasiseinin suojattu suihkunurkkaus pesutoimia helpottamassa. Ja valmiiksi halottuja saunapuita riittää liiterissä.

Tupakeittiössä on tunnelmaa ja lämpöä tuomassa lasiluukullinen peltitakka, joka on hyvä lämmönlähde. Elävään tuleen ei ihminen kyllästy liioin koskaan. Tuvan ruokapöytä on pirttikalusto, jonka alkuperä on jossain Perämeren rannalla. Päädyissä olevat irtotuolit ovat pohjoista alkuperää. Tupakeittiön piilukirveen jäljiltä olevat seinät ovat näkemisen arvoiset kirvesmiestaidoista. Tuvan katto on useimpien mielestä erityisen kaunis, kun se on kudottu verhouspäreestä.  Juuri puurakenteet ovat kuitenkin suurimalle osalle Kallelan tunnelman kokeneista se, mikä heitä eniten miellyttää. Tuvan seiniä koristavat tuohi- ja päretyöt, joiden taitajia vilisee Pirjon suvussa Keski-Suomessa.

Onhan siellä tuvassa nykyaikaa omasta porakaivosta juoksevan veden, sähkölieden, television teliabokseineen, jääkaapin, mikron ja kahvinkeittimen muodossa. Myös langaton netti toimii kohtuullisella nopeudella. Modeemin kautta oleva wifiverkko toimii mökissä kaikkialla. Ja modeemista on mahdollista ottaa ethernetkaapeliyhteys vaikka omaan läppäriin. Kallelassa on myös Netatmon sääasema, jonka tiedoista voi tarkistella ulkoilman säätiloja netin kautta.

Naruskajoen rantaan on matkaa kolmekymmentä metriä. Polun varressa pihapiirissä on ulkotulipaikka, jossa voi istua nuotion loisteessa kuuntelemassa kosken kohinaa ja erämaan äänettömyyttä. Pihapiirissä entisistä ajoista muistuttaa niliaitta, joka joskus on ollut ruokien ja eräsaaliin säilytyspaikka Lapissa.

Kallelan varauskirja pyörii nykyään vuoden verran etuajassa. Liity sinäkin siihen joukkoon, joka on löytänyt Kallelasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista syyn tulla Naruskajokivarteen vuodesta toiseen. Jos pidät luonnonrauhasta, kalastamisesta, marjastamisesta, sienestämisestä, hiihtämisestä, moottorikelkkailusta, metsästyksestä, tulilla istumisesta tai mistä tahansa luontoon liittyvästä, on Kallela sinun paikkasi.


Kallelan tupakeittiö 

   

Saunaosasto


Makuuhuone


Pikku yksityiskohtia.