Majoittuminen retkeilymajassa

Entisen koulukäytössä olleen päärakennuksen käyttötarkoitus on muutettu majoitustilaksi 1995. Vuodepaikkoja Retkeilymajassa on tätänykyä 47.

Majoitustiloina isot entiset luokkahuoneet ovat erityisesti ryhmille käytännölliset.  Kaikissa huoneissa on lisäksi pesualtaat, pöytä ja tuoleja oleskelua varten. Osassa huoneista on myös jääkaappi.

Entinen opettajanhuone on kalustettu omaksi erilliseksi "Naruskasviitiksi", josta "sviitin" tekee oma WC:n ja parisänky.

Muissa huonetiloissa on petipaikkoja 8-20 kappaletta. Vuodepaikkojen huonekohtaista määrää lisäillään ja vähennellään kulloisenkin tarpeen mukaisesti rautaisilla kerrossängyillä. Niin kutsutussa pikkuluokassa on kahdeksan puurakenteista kiinteää kerrossänkyä ja omatoimisuutta ajatellen jääkaappi, kahvinkeitin ja mikroaaltouuni.

Retkeilymajan isosta keittiöstä löytyvät kaikki nykyaikaiset kodinkoneet ja ruuanlaitto- ja ruokailuvälineet sadalle. Sähkö- ja kaasulieden  lisäksi keittiössä on aito kaksiuuninen pizzauuni kiviarinalla. Kylmiötilat ovat tilavat ja Retkeilymajassa on myös useita pakastimia, jos asiakkailla on niille tarvetta.

Viihtyisyyttä majoitustiloihin lisää oleskelutila, jossa on täysimittainen biljardipöytä. Koulun alkuperäinen harmooni kuuluu myös varustukseen, joka on majoittujien käytettävissä. Myös pieni kirjasto löytyy tästä huoneesta.

Retkeilymajan sisätiloissa koko rakennuksen alueella toimii avoin wifiverkko. Sen takaa Giganen valokuituyhteys. 

Kellarissa sijaitsevat isot saunatilat, jotka on uusittu perusteellisesti vuonna 2020 nykyiseen muotoonsa. Lauteille mahtuu kerrallaan puolitusinaa saunojaa. Suihkuja tilavassa pesuhuoneessa on kaksi. Puulla toimiva vesikeskuslämmitys takaa käyttöveden riittävyyden. Sauna lämpiää sähkökiukaalla löylyvalmiiksi puolessa tunnissa. Löylyt ovat mitä parhaat, koska ilmanvaihto takaa hapen riittävyyden. Monet saunassamme saunoneet ovatkin sitä mieltä, että Retkeilymajan sauna on mihin tahansa sähkösaunaan verrattuna aivan huippua.

Retkeläisten vaatteiden kuivatustilaksi soveltuu puulämmitteisen keskuslämmityskattilan pannuhuone, jonka kuivassa ilmassa märimmätkin kamppeet kuivahtavat kattilan yläpuolelle rakennettujen metallisten kuivatusverkkojen päällä.